Wat is innerlijk kind trauma?

door | 9 juli 2023

Innerlijk kind trauma verwijst naar de psychologische en emotionele pijn die ontstaat tijdens de kindertijd en die een blijvende impact kan hebben op het volwassen leven. Het concept van het “innerlijke kind” komt voort uit de psychologische theorieën die stellen dat onze persoonlijkheid en gedragingen worden beïnvloed door onze ervaringen in de kindertijd.

Innerlijk kind trauma kan verschillende vormen aannemen. Het kan ontstaan ​​door fysiek, seksueel of emotioneel misbruik, verwaarlozing, scheiding van de ouders, het getuige zijn van huiselijk geweld, pesten of andere traumatische gebeurtenissen. Deze ervaringen kunnen een negatieve invloed hebben op de ontwikkeling van het kind en kunnen leiden tot diepe emotionele wonden.

De impact van innerlijk kind trauma kan zich manifesteren in verschillende aspecten van het volwassen leven. Mensen die innerlijk kind trauma hebben ervaren, kunnen moeite hebben met het opbouwen van gezonde relaties, het vertrouwen van anderen, het reguleren van emoties, zelfrespect en het ontwikkelen van een positief zelfbeeld. Ze kunnen ook gevoelens van angst, depressie, schaamte, woede en een laag zelfvertrouwen ervaren.

Behandeling bij Belight helpen met het identificeren, begrijpen en genezen van de pijnlijke ervaringen uit de kindertijd. Door het innerlijke kind te erkennen en te helen, ervaren mensen herstel en kunnen ze een gezonder en evenwichtiger leven leiden.

Er zit een grote vrijheid in het leren herkennen en kunnen helen van je innerlijke kind in je dagelijkse leven. Ik leer je de tools die je nodig hebt om dit zelf te kunnen doen.

Voor meer informatie neem contact op.
Lees meer over het helen van innerlijk kind trauma hier.