3-Daagse

Opdracht 1: Acceptatie

Om iets te veranderen moet je eerst Bewust worden dat er iets is dat je wilt en kunt veranderen.

De tweede stap is: acceptatie.

De eerste stap heb je al gezet, anders was je niet hier. Dus goed gedaan! 

Wanneer we iets niet accepteren, zijn we ermee in gevecht. Om iets echt te kunnen veranderen moeten we eerst de situatie accepteren zoals die is. Waarom is accepteren soms zo lastig:

  • Omdat het lijkt alsof je iets goedkeurt waar je het niet mee eens bent.
  • Omdat het voelt alsof je je doel opgeeft. 

Laten we het lichaam als voorbeeld nemen. Als je je ongelukkig voelt over je lichaam, dan accepteer je je lichaam niet zoals het is en leef je er mee in onvrede. Dat kost enorm veel energie en zorgt voor onprettige gevoelens (frustratie, boosheid, walging). 

Als je je lichaam zou kunnen accepteren zoals het nu is, dan lost de strijd op. Het lichaam blijft zoals het is, maar het conflict in jezelf lost op. Belangrijk om te beseffen is dat je je lichaam kunt accepteren terwijl je tegelijkertijd:

  • Je lichaam niet mooi hoeft te vinden;
  • Je best ontevredenheid mag voelen over sommige delen van je lichaam.

Maar er is een verschil. Doordat je je lichaam accepteert zoals het is, inclusief de delen die je minder mooi vindt èn je gevoelens daarover, ontstaat er meer rust. Het is in deze rust dat nieuwe dingen kunnen ontstaan. Een nieuwe manier om tegen dingen aan te kijken en nieuwe manieren om met de situatie om te gaan. Door je lichaam te accepteren zoals het is, kun je er meer in aanwezig zijn en voelen wat je nodig hebt en je grenzen aangeven.

Acceptatie is niet de eerste stap NAAR verandering, het is de eerste stap VAN de verandering. 

Ik wens je een mooie verandering toe!

Luister nu het audiobericht met de meditatie. Deze duurt 10 minuten. Het effect is het grootste als je je hieraan kan overgeven in een rustige omgeving.

Tijdens het programma “Love your Body” gaan we dieper in op de dingen die je in de strijd houden. We laten deze los, waardoor er meer harmonie kan ontstaan. Leven in vrede met jezelf geeft vrijheid. 

Meer lezen over het proces klik hier