3-Daagse

Opdracht 2: Dankbaarheid

Vandaag zetten we de tweede stap naar meer zelfvertrouwen. We borduren voort op de acceptatie oefening. 

Net als acceptatie is dankbaarheid een vorm van liefde. Het is een krachtig gevoel dat een gesloten hart kan openen. Door het gevoel van dankbaarheid elke dag te voeden creëer je een soort superpower voor jezelf. 

Geen wonder dat succesvolle mensen, zoals bv powervrouw Oprah Winfrey (klik op de link voor een motivatie van Oprah) elke dag 5 dingen noteren waar ze dankbaar voor zijn. 

Dankbaarheid zorgt ervoor dat je focus gericht is op dingen die goed gaan in je leven en op de schoonheid om je heen. Je hebt daardoor minder ruimte om in doemscenario’s te denken. Het geeft je hoop, vertrouwen en een innerlijke zekerheid dat alles goed zal komen. 

“Richt je je op wat je hebt, dan heb je meer. Richt je je op wat je niet hebt, dan heb je nooit genoeg” (Oprah Winfrey) 

Dankbaarheid is DE sleutel om je hart te openen en een positieve constructieve mindset te creëren, waaruit geluk en succes zullen voortkomen.  

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat de kracht van dankbaarheid met jou kan doen? 

De geleide meditatie duurt ongeveer tien minuten. Zorg voor een rustige omgeving waar je niet gestoord kunt worden. Ga lekker ontspannen zitten of liggen. 

Veel plezier! 

Ik wens je veel dankbaarheid toe. 

 

Tijdens het programma “Love your Body” ga je ontdekken wat het met je doet als je vriendelijker bent tegen jezelf. Meer lezen over het proces? Klik hier.